fbpx
Nära Inpå Linda May Han Oh

Nära Inpå:
Linda May Han Oh (USA)

24.10. kl.20
Stream program
Längd 45 min
Kan ses fram tills 22.11.

Registrera dig här eller logga in på Mitt konto för att se denna gratis konsert.

Linda May Han Oh – intervju och solo bass framförande

 

ELive Jazz Happening 2021 erbjuder lyssnare ett gratis stream program med basist/kompositör Linda May Han Oh.

Programmet är en del av konsertserien ”Nära Inpå” som leds av musikerna Eevalotta Matikainen och Martin Söderbacka. Seriens gäst Linda May Han Oh är en av de nya centrala namnen inom internationella jazzscenen.

Linda May Han Oh är född i Malaysien och uppväxt i Väst-Australien intill Perth. Linda verkar numera i New York och hon är känd för sitt samarbete med bl.a. gitarristen Pat Metheny, saxofonist Joe Lovano och pianisten Vijay Iyer.

Högt uppskattade basist och kompositör Linda May Han Oh har vunnit flera priser, utgett fem egna album och uppträtt på ett tiotal inspelningar med jazzens storheter. Hon har vunnit titeln årets basist åren 2018-2020 av Jazz Journalists Association och bland hennes senast belöningar är Margaret Witton priset år 2020.

Linda verkar idag som professor på Berklee College of Music och är aktiv på Institute for Jazz and Gender Justice.

Programmet är inspelat vid GLive Lab I Helsingfors I Oktober då Linda May Han Oh var residensgäst på nya residensprogrammet Jazz Finland Residency program. The Jazz Finland Residency organiseras av Suomen Jazzliitto, Sibelius-Akademins avdelning för jazzmusik , UMO Helsinki Jazz Orchestra och Muusikkojen liitto. Stream programmet är producerat av ELive Music och är en del av festivalen ELive Jazz Happening 2021.

Linda May Han Oh – kontrabas

Textat på Finska och Svenska.

Dela