fbpx

FAQ – Ofta frågade frågor

Varför kan jag inte registrera eller logga in?

När du registrerar dig som användare använd lösenord som är min. 8 tecken långa och innehåller nummer och stora bokstäver. Se till att du håller ditt lösenord i säkert förvar och inte delar dina uppgifter åt andra. Om du har problem ta kontakt till support@elivestream.fi – Skriv problem med registrering eller inloggning som rubrik på meddelandet.

Vad behövs för att se på ELive Stream konsert?

Du behöver en dator eller en mobilenhet och en nätförbindelse (åtm. 10Mbps). Vi rekommenderar att använda webbläsare Chrome, Firefox eller Safari. Det är alltid bra att hålla webbläsaren uppdaterad.

Testa din nätförbindelse här 

Kan man se på konserten i efterhand?

Alla konserter kan ses i 7 dygn efter live sändningen. Om konserten är 1.7, kan man se på konserten tills 8.7 kl.23:59

Vad kan jag göra om videon inte fungerar?

Om problem uppstår när du försöker se på konserten pröva följande:
Ladda sidan pånytt i din webbläsare (refresh).

  1. Kolla att din interuppkoppling fungerar och testa din internet hastighet. Vi rekommenderar 10mbps.
  2. Pröva en annan webbläsare. Vi rekommenderar Chrome, Firefox och Safari. Kolla att din webbläsare är uppdaterad.
  3. Försök ändra konsertvideons kvalitet på inställningarna (kugghjul) i nedre hörnet av videospelaren. Auto-funktionen kan orsaka problem så undvik att använda den. Börja med kvaliteten 1080 och om videon inte fungerar ordentligt, ändra till 720.
  4. Ta webbläsarens add-ons ur bruk. Stäng av alla andra program och applikationer. Speciellt på telefon och tablett kan flera program vara på i bakgrunden och orsaka problem i videouppspelningen.
  5. Starta om ditt modem eller internetförbindelse. Försök också dra ut sladden om annat inte hjälper.
  6. Stäng andra webbsidor som är öppna.
  7. Töm din webbläsares cache minne.

Du kan också vara i kontakt med vårt team på support@elivestream.fi

Var kan jag logga ut?

Man kan logga ut på ”Mitt Konto” sidan som hittas i menyn uppe på sidan. På ”Mitt Konto” sidan finns en blå länk ”Logga ut”. På mitt konto sidan kan man också bl.a. byta lösenord och se på vilka konserter man beställt.

Var ser jag till vilka konserter jag köpt biljett?

Egna beställningar och köpta biljetter/inträde till konserter ser man när man loggar in och går till ”Mitt konto”. Under fliken ”Beställningar” ser du vilka konserter och produkter du har köpt.

Livestream videon spelas inte upp smidigt och stannar av ibland, vad kan jag göra?

Livestream videor kan ibland göra detta. Detta kan bero på några olika saker. Kolla att din nätförbindelse funderar och att din uppkoppling har en hastighet på åtminstone 10mbps (download rate). Om videon ännu inte spelas upp smidigt, ändra videoinställningen på videospelaren (finns nertill vid högra hörnet) till 1080p – använd inte auto! Om 1080p inte fungerar smidigt ändra kvaliteten till 720p eller lägre. Kom ihåg att våra livestream konserter är tillgängliga i 7 dagars tid efter sändningen – så du kan se på konserten flera gånger!

Kan jag logga in på flera datorer eller mobilenheter på samma gång?

Du kan logga in till ditt personliga konst med en dator/enhet åt gången. Om du redan är inloggad och loggar in med en enhet, loggas du automatiskt ut från första enheten. Du kan använda dig av olika datorer och enheter men endast en åt gången.

Kan jag se på konserterna på min television?

I de flesta fall är detta möjligt och lätt att ordna. Om din TV och din dator har en hdmi-port kan du koppla din dator till TV:n med en hdmi – hdmi kabel (high speed kabel v.1.4 eller nyare rekommenderas). Till de flesta mobilenheterna finns det adapters att köpas som möjliggör det att koppla mobilenheten till TV:n med hdmi kabel, var noggrann med att du köper rätt adapter till din mobilenhet.

Tillsätts kostnader till biljettpriserna?

Nej, vi har inga tilläggskostnader på våra biljettpriser. För att se på en konsert behöver du 1 biljett. När du väl köpt en biljett till en konsert kan du se på konserten varje gång du loggar in – så många gånger du vill (sålänge videon är tillgänglig).